akce

TISKOVÉ ZPRÁVY

Informace a zprávy o činnosti Domu dětí a mládeže Olomouc, určené zejména pro média

DDM Olomouc otevře své dveře

Olomouc, 27.05.2024 – Blíží se konec školního roku a s ním je spojen i Den otevřených dveří, který i letos pořádá Dům dětí a mládeže Olomouc. Letos bude ve čtvrtek 13. června od 14 do 18 hodin!

„Zájemci z řad veřejnosti mají možnost navštívit naše prostory na adrese 17. listopadu 47, vyzkoušet si různorodé aktivity a zhlédnout vystoupení mnoha kroužků, které se u nás konají", uvedl Radek Ježowicz z DDM Olomouc.


V prostorách minizoo si návštěvníci vyzkoušejí různé přírodovědné hry a mohou potkat se spoustou drobných zvířat, včetně vzácného „vodního dráčka" – axolotla mexického. Ve výtvarných ateliérech budou připraveny stojany na kreslení, točení na kruhu a ve fotoateliéru, si budou zájemci moci projít procesem tvorby uměleckého portrétu. Připraveny budou také ukázky animace, 3D tisku i LARPu, prohlídka kolejiště v modelářské dílně, netradiční aktivity v tělocvičně i venku, Discgolf, Herní klub s deskovými hrami, trampolínky, vyjížďky na koloběžkách, šachové stoly, posezení u ohně s kytarami, výstava prací výtvarných kroužků a prezentace včelařského kroužku v Rozáriu.


Během celé akce budou probíhat vystoupení různých kroužků: své dovednosti návštěvníkům předvedou nejen tanečnice z kroužků street dance, mažoretky, contemporary dance, orientální tanečnice a roztleskávačky, ale také členové Parkouru, Hobby horsingu, Kung-fu, Historického šermu, Trampolínek či LARPu.


„V loňském roce nás během Dne otevřených dveří navštívilo víc než 400 účastníků z řad dětí i dospělých a těšíme se na ně i letos" dodal ještě Ježowicz.

 

Radek Ježowicz

propagace@ddmolomouc.cz
731 444 443

Ilustrační fotografie (kliknutím na fotku se otevře v plné velikosti):

Den otevřených dveří Den otevřených dveří Den otevřených dveří Den otevřených dveří Den otevřených dveří Den otevřených dveří Den otevřených dveří

 

Pro další informace, fotografie nebo logo DDM Olomouc kdykoliv kontaktujte oddělení vnější komunikace: Radek Ježowicz (propagace@ddmolomouc, 731 444 443).

Dům dětí a mládeže Olomouc je jedním z největších zařízení pro volný čas dětí, mládeže i dospělých v Olomouci. Každý rok umožňuje veřejnosti realizovat své kulturní, technické, sportovní i přírodovědné zájmy ve více než 150 kroužcích, provozuje Informační centrum mládeže a organizuje řadu příležitostných akcí a dětských táborů. DDM Olomouc nabízí „volný čas na přání pro všechny" na třech pracovištích – 17. listopadu 47, Janského 1 a Rožňavská 21.